In the spotlight: Darn Good Yarn

Darn Good YarnVanaf de eerste dag verkoop ik garen van Darn Good Yarn.
Darn Good Yarn is de eenvrouwszaak van Nicole Snow en is gevestigd in de V.S. Darn Good Yarn (DGY) is een enorm inspirerend bedrijf. Heel klein begonnen en tegenwoordig enorm aan het groeien.

Nicole Snow Darn Good Yarn
Nicole Snow

Eerlijk geproduceerd garen

DGY haalt haar garen voornamelijk uit India en Nepal. Hier worden vrouwen en kleine cooperaties ingehuurd om het garen te maken. Vaak zijn de vrouwen in de gelegenheid om in hun eigen huis te spinnen en het garen vervolgens via een cooperatie te verkopen. Je vindt bij DGY daardoor ook garen dat je nergens anders kunt kopen omdat het in opdracht wordt gemaakt. Omdat er rechtstreeks wordt ingekocht bij de vrouwen die het garen maken heeft Nicole een directe invloed op de prijs die wordt betaald. Ook kan de kwaliteit goed in de gaten worden gehouden.

Darn Good Yarn
Nicole op bezoek bij de makers van het garen

Op dit moment leven ruim 300 families van de opbrengsten die ze verdienen met het maken van garen voor Darn Good Yarn. Een groot deel van de garens wordt gemaakt van afval van de grote textielfabrieken in India. Het afval wordt opnieuw gesponnen of verwerkt tot bandgaren. Dat betekent dat niet al het garen altijd verkrijgbaar is, dit kan afhankelijk zijn van welk materiaal er ter beschikking is.

In 2013 won Darn Good Yarn de FedEx Small Business Grant Award. Sinds die tijd is het bedrijfje enorm gegroeid en uitgebreid! Hierdoor konden meer mensen worden ingehuurd en is het assortiment erg gegroeid.

Darn Good Yarn verkoopt wereldwijd haar garens. In Nederland is een grote groep trouwe fans te vinden.

Je vindt van alles in de collectie. Er wordt garen gemaakt van heel veel verschillende materialen: wol, katoen, zijde, sari zijde, bananenvezel, linnen en nog veel meer.
Maar voor alles van DGY geldt: kleurrijk en fantasievol en te gebruiken voor een heel breed scala aan projecten. Natuurlijk kun je ermee breien en haken. Maar ook: je stoel er mee bekleden, de hondenriem opvrolijken, je kadootjes mee inpakken etc. 

Bij Eerlijke Wol vind je een mooi assortiment! Hieronder kun je kennis maken met een aantal mensen die gewerkt hebben aan het garen van Darn Good Yarn:0 reacties: